Täydellinen vartalo

Meillä ihmisillä, varsinkin naisilla, on usein kova tarve arvostella omaa ja toistemme vartaloita. Kuiskimme toisillemme kuinka joku on lihonut tai laihtunut kamalasti. Välistä netti pursuaa niitä ”oikeita” äidin vartaloita tai syytetään mediaa vääristyneestä naisen kehonkuvasta. Emme tunnu millään pystyvän hyväksymään erilaisuutta. Vai kertooko tämä oma ja muiden vartaloiden arvostelu vain omasta epävarmuudestamme. Ei ole olemassa mitään yhtä oikeaa naisen tai äidin vartaloa. Jokaisen äidin tai naisen vartalo kerää eri tavoin rasvaa tai palautuu synnytyksestä. Samankin äidin kohdalla on eroja kuinka eri synnytyksistä palautuu ja siihen vaikuttaa moni eri asia.

En ole koskaan uskonut, että pelkkä median luoma kuva naisen ihannevartalosta sairastuttaa ketään syömishäiriöön. Uskon että taustalle on aina myös jotain muuta epävarmuutta itsestä tai haasteita itsetunnon tai itsetuntemuksen kanssa. Ihminen jolla on terve vankka itsetunto ja joka kokee tulevansa hyväksytyksi sellaisena kuin on, tuskin imee itseensä tarvetta näyttää huippumallilta tai fitnesstähdeltä.

Naisen vartalo muuttuu vuosien varrella, hyväksymme sen tai emme. Yhä yleisemmäksi käy vartalon muokkaaminen muutenkin kuin vain liikunnasta ja terveellisestä ruoasta nauttimalla. Hauskaa ja hämmentävää on seurata kuinka ”vartaloihanteet” muuttuvat. Vielä joitakin vuosia sitten rasvaa imettiin naisten takapuolista, nyt on tarve saada lisätäytettä. Kyllä me ihmiset ollaan hassuja.

Meillä kaikilla naisilla on ainutlaatuiset upeat vartalot, mitä vanhemmiksi tulemme sitä enemmän ne kertovat tarinaamme. Pienet arvet, rintojen muutokset tai rasvan kerääntyminen toiseen kohtaan kuin parikymppisenä. Meidän tulisi olla ylpeitä vartaloistamme ja siitä, ettei kenelläkään toisella ole samanlaista. Voisimme seurata oman vartalomme muutoksia sen sijaan että vertailisimme itseämme muihin.

Täytän kesällä 34 vuotta ja oikeastaan vasta nyt olen ensimmäistä kertaa elämässäni tyytyväinen ja sinut vartaloni kanssa. Viime vuosina kehoani on alkanut kaunistaa kymmenet varmaan sadat luomet. Ensin olin hieman kummissani, mutta sittemmin olen alkanut pitää niitä kauneuspilkkuna. Kauneuspilkkuina jotka koristavat vartaloani joka on kantanut ja imettänyt kaksi lasta, kulkenut läpi syömishäiriön. Vartaloni on vahvistunut ja pehmentynyt sitä mukaa kun olen sitä oppinut kunnioittamaan.

Jokaisella meillä on täydellisen epätäydellinen vartalo, ainutlaatuisen upea. Entä jos seuraavan kylvyn jälkeen astuisit alasti peilin eteen. Katsoisit itseäsi lempein silmin. Miettisit ensin kaikki upeat ja kivat piirteet, et etsisi mitään puutteita. Seuraavan kerran kun puolisosi tai ystäväsi kehuu vartaloasi, voisit nauttia sanoista, sen sijaan että vähättelisit niitä. Sinun täydellinen upea vartalosi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuvat Timo Turkka

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: